Výrobci potravin a nápojů čelí mnoha výzvám, aby dodali produkty, které nejen dobře chutnají a jsou bezpečné, ale také splňují výživová tvrzení a jsou trvanlivé na regálech. Stabilita těchto produktů je zásadní, protože zajišťuje, že si zachovají své zamýšlené vlastnosti a přitažlivost po celou dobu jejich skladovatelnosti. Udržení rovnoměrné a konzistentní směsi je zásadní, protože jakákoli odchylka může ovlivnit texturu, chuť a chuť konečného produktu.
Upřednostnění stabilizace koloidních systémů v potravinách a nápojích je zásadní pro zachování integrity těchto produktů v průběhu času, čímž je zaručena pozitivní zkušenost spotřebitelů. Pokroků v trvanlivosti je dosaženo díky formulaci stabilních emulzí, zabránění separaci v mléčných výrobcích, zachování čirosti v nápojích, stability pěny v pivech a krémech a snížení sedimentace v předmětech, jako je čokoládové mléko a pomeranč. džus.
Tradiční metody měření „stability“, včetně vizuálního pozorování, reologického testování a centrifugace, mohou být zdlouhavé a nepřesné, někdy dokonce pozměňovat vzorek způsobem, který neodráží jeho skutečné konečné použití. Technologie TURBISCAN nabízí rychlý, objektivní a kvantifikovatelný náhled na stabilitu potravin a nápojů.
Témata
Serife Kormaz, TURBISCAN Application Engineer – Microtrac Formulaction
Jazyk : Anglicky